Kahe tuntud IT-juhi võrdlus (nädal 9)

Seekordses ajaveebi postituses võrdlen kahte tuntud IT-juhti, kes on saavutanud märkimisväärseid tulemusi vaatamata oma täiesti erinevatele juhtimisstiilidele.

Esimesena toon välja ühe edukaima IBM-i tippjuhi Ginni Rometti, kes alustas madalamatel tehnilistel positsioonidel ning töötas end täiesti tippu välja, saavutades 2011.aastal tegevjuhi koha. Tegemist on tugevalt strateegilise mõtlemisega juhiga, kes juhtis varasematel positsioonidel ja tipus oma tiime kindla käega, keskendudes olulistele kasvuvõimalustele. Aastal 2017 kirjutati temast kui edukast juhist, kes tõi IBM-i potentsiaalsest varjusurmast välja ning muutis selle innovatiivseks valdkonna liidriks nagu see oli oma hiigelaegadel.

Ginny’t on kirjeldatud kui kindla käega riskialdist juhti, kelle jaoks on oluline töötajate heaolu ja motivatsioon. Nii pea kui ta asus tegevjuhi rolli, siis ta asus looma ümberkorraldusi, et töötajate roll oleks tähtsustatud ning neil oleksid hüved, mis hoiaksid neid rahulolevana. Samuti tõi ta fookusesse lapsevanemate heaolu, et nad saaksid parimaid tulemusi tuua ka oma laste ja perede kõrvalt. Teda peetakse siiani silmapaistvaks juhteeskujuks, kes tajub organisatsiooni erinevaid tasemeid ning oskab leida võimalusi parimate tulemuste saavutamiseks. Kokkuvõtvalt on ta jõuline ja ettevõtte hüvesid teeniv ning oskab inimressurssi suunata vastavalt.

Teine silmapaistev juht on Facebook’i COO Sheryl Sandberg, keda on nimetatud kui üheks äärmiselt inspireerivaks juhiks. Operatsioonide juhi kohal eeldatakse tavaliselt, et tegemist on praktilise juhiga, kes keskendub juhistele ja üldstrateegiale kuid Sheryl on võtnud oma südameasjaks inimeste kasvatamise. Ta on öelnud, et ta võib olla ei toeta järgmiste juhtide kasvu kuid ta soovib, et inimesed transformeeruksid enda parimaks versiooniks. Samuti ta hindab inimeste pühendumist – tema soov on näha, et inimesed oma potentsiaali maksimaalselt ära kasutaksid. Ta on demokraatlik juht, kes võtab arvesse oma tiimide arvamust ja soovi areneda.


Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started